1000 körül a napi fertőzésszám

2020. szeptember 19. 12:14 - Scriptor_

Bár a nagy olvasottságú portálok - mint az Index is - nem tesznek fel oldalaikra a koronavírus járvánnyal kapcsolatos olvasói posztokat, (még akkor sem, ha azok csupán pártatlan adatközlésekre korlátozódnak) honlapunk továbbra is elemezni próbálja a mindenkit foglalkoztató járványhelyzettel kapcsolatos új információkat. A legújabb hír pedig az, hogy egyrészt a napi új esetszám elérte az ezret hazánkban (a hivatalosan elismert számokat illetően) másrészt, hogy az Európai Bizottság a vörös színű, vagyis legsúlyosabb kategóriába sorolta Magyarországot (ami a más országokból való ideutazást illeti). Az alábbi grafikonról a jelenlegi helyzet és annak előzményei olvashatóak le a napi esetszámon keresztül. Az adatok forrása a worldometers.info Magyarországra vonatkozó oldala.

jarvany_szept18.jpg

A lenti kép Európa országainak besorolását mutatja az EB szerint. Ez alapján Magyarország Romániával, Csehországgal, Horvátországgal, Ausztriával, Franciaországgal és Spanyolországgal együtt azon 7 európai állam közé tartozik, ahol a legnagyobb a járványfenyegetettség.

jarvany_terkep_szep18.jpg

Bár a szükséges, komolyabb intézkedések megtételét egyelőre halogatja a kormány, azok bevezetése úgy tűnik lassan nélkülözhetetlenné válik. Ez már csak azért is lényeges, mert népességarányosan valóban a leginkább járvány-sújtotta államok közé tartozunk: a 83 millió lakosú Németországban csak kétszer több a naponta megfertőződők száma (2000 körüli), holott  a németek kilencszer vannak többen (hazánk 9.5 millió lakosával szemben). Németország zöld jelzésű az EU térképén.

Adatok forrása: worldometers.info

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://blogujsag.blog.hu/api/trackback/id/tr5816206874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása